utorok 15. októbra 2013

Prvé dojmy z kozmetiky Himalay Herbals


Ahojte dievčatá.

Poznáte značku Himalaya Herbals? Túto kozmetiku som registrovala, vedela som, že existuje, ale nič som neskúšala. Testujem ju približne mesiac, takže sa s vami chcem podeliť o prvé dojmy. 

Takže začnem s výrobkami, ktoré by mali pomáhať zmierniť akné. Napíšem o každom osobitú recenziu, ale teraz sa chcem zamerať na účinky a celkový dojem. Všetky produkty obsahujú výťažky z nimbovníka, predpokladám, že táto rastlina je aj zobrazená na obaloch. 
Na prvý pohľad je balenie klasické, ja by som povedala, že priemer. Vôňa je neutrálna, vadí mi len u jedného výrobku a tým je pleťové tonikum. V tomto produkte mi prekáža veľmi silná a zvláštna parfumácia, ale po dlhšom používaní som si na ňu zvykla, takže som to už tak zle nepociťovala. 

Pozitívum:
Po používaní som nemala vysušenú pleť a dokonca ani žiadne vysušené miesta. Tento fakt beriem ako veľké plus, pretože pri iných značkách som tento problém mala. Dokonca mi robili až také červené, akoby vypálené fľaky alebo vysušené miesta, ktoré sa dlho hojili a make-up na nich zle vyzeral. 
Ďalším pozitívom je, že výrobky zmatnia a výborne odlíčia make-up. Medzi moje obľúbené patria maska a peeling. Dajú sa porovnať s omnoho drahšími produktami, ale kvalitatívne sú na podobnej alebo rovnakej úrovni.
Značka Himalay Herbals patrí medzi cenovo dostupné a nájdete ju v každej lekárni alebo aj na internete.

Negatívum:
Po mesiaci používania som zaznamenala minimálne zlepšenie pleti. Najviac mi pomáha krém proti akné. Ostatné výrobky sú doplnkom k celkovej starostlivosti. Ak ho nanesiem večer na vyrážku, ráno badám zmenšenie a zlepšenie jej stavu. Avšak ako som už spomenula, je to skôr lokálne zlepšenie a nie celkové. Vyrážky sa mi stále tvoria. 

Uvidím či sa to zlepší, keď výrobky spotrebujem. Potom vám dám ďalšie hlásenie s podrobnejším popisom produktov a ich účinkami. Taktiež pribudnú aj fotky pred a po používaní.



Rumalaya gel je určený na úľavu od bolestí krčnej chrbtice, alebo stuhnutých svalov. Ja mám tieto spomenuté problémy a bola som zvedavá, či mi takýto gél pomôže alebo nie. 

Nanešťastie som ostala nemilo prekvapená, pretože po použití ma začal veľmi páliť chrbát. Spočiatku som si myslela, že to tak má byť, ale keď to už prechádzalo do neznesiteľného pálenia, tak som sa pozrela na chrbát a mala som ho úplne červený. Rýchlo som si to umyla a užila tabletky proti alergii. Toto sa mi ešte nikdy nestalo. Nie som alergická na kozmetiku a dokonca ani nemám citlivú pleť. Už som sa mazala aj akrylovými farbami (robila som bodypaiting :) a vtedy mi nič nebolo. Najskôr som alergická na nejakú zložku, ktorú výrobok obsahuje.
Takže po tejto skúsenosti nebudem gel používať. 
Zaujímavé je, že keď som ho fotila a natrela ho v malej ploche na ruku, vtedy sa mi nič nestalo.



Skúšali ste tieto výrobky? Aké máte skúsenosti s touto značkou?

18 komentárov:

  1. je veľmi častá alergická reakcia na škoricu. pred anticelulitídnymi zábalmi sa má urobiť lokálne skúška na začervenanie. ja napr. škoricu znášam dobre, ale to, čo sa stalo tebe s týmto krémom, sa mne stalo s hrejivou konskou masťou, kde je zas kapsaicín- výťažok z pálivých papričiek.

    inak mám rada himalaya neem masku na čierne bodky, písala som aj recenziu začiatkom roka tuším, som spokojná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím si, že na škoricu nie som alergická, pretože si ju sypem takú čistú bez cukru do kávy, alebo aj čaj si z nej robíme..skôr to môžu byť tie papričky.. Som rada, že aj ty si spokojná s maskou...:)

      Odstrániť
    2. akurát že papričky asi v zložení nie sú. ja na ne ale tiež nie som alergická pri zjedení, no lokálne ma dráždia, možno je to tak aj so škoricou. alebo som celkom mimo , no toto mi príde najlogickejšie :) týka sa to pravdepodobne viacerých látok, ktoré spôsobujú zahriatie pokožky, čo sa prejaví začervenaním

      Odstrániť
    3. hm, v tejto lekárskej sfére sa neorientujem..ani som neštudovala aké ingrediencie gel obsahuje..

      Odstrániť
  2. Miluju jejich masku a moc mi pomáhá na moji příšernou pleť. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mam od nich zlupovacu masku a ta je naozaj perfektna :))

    MiaLadyofBeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú som neskúšala, ale kedysi som aj mala zlupovaciu a bavilo ma už len to, že som ju potom dole..bolo to ako, keď sa had zvlieka z kože :D

      Odstrániť
  4. S touhle kosmetikou ještě nemám zkušenosti, ale na akné by se mi hodilo :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa pozri v lekárni, možno majú aj vzorky... môžeš si vypýtať a informovať sa o kozmetike viac..ak by ti vyhovovala, tak potom si ju môžeš kúpiť :)

      Odstrániť
  5. tiez mam od nich masku a mala som aj pletovu penu, ta bola celkom fajn,ale zase nic prevratneho :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím si, že môžem s tebou súhlasiť, ale celkom som si ich kozmetiku obľúbila :)

      Odstrániť
  6. Ďakujem za tip. Hádam mi to pomôže na pleť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. peeling by som potrebovala, určite sa na neho mrknem...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pekne napísaná recenzia. Môžem sa spýtať, že koľko stál krém proti akné? Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Krém stojí na e-shope 3,96. Môžeš ho zakúpiť TU

      Odstrániť
  9. Uf, to ma merzí, źe si mala na ten krem alergiu... ja tiez zle znasam podobne kremy.. :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nebolo to také zlé, len som sa spočiatku zľakla... potom mi to začervenanie rýchlo ustúpilo :)

      Odstrániť
  10. mňa už týždeň bolela hlava, mala som ztuhnutý krk, šiju... Večer mi manžel natrel krk a ramená,... s tou masťou, čo si o nej písala, chvíľočku pálilo, ale to pri takýchto krémochs hrejivou zložkou asi má, potom začalo skôr chladiť a ráno som už bolesť normálne neítila. Takže ja som s krémom 100 % spokojná a večer si ho namažem zas :-D

    OdpovedaťOdstrániť