utorok 14. októbra 2014

Ziaja nechtíková rada za pár eúr


Ahojte dievčatá.

S nechtíkom mám dobré skúsenosti, čo sa týka čajov. Veľa sa dozvedám o bylinkách z knihy od Márie Trebenovej Zdravie z Božej lekárne. Je až neuveriteľné, čo byliny dokážu a nájdete ich všade. 

Nechtík lekársky sa hojne využíva aj v krémoch, pretože je protizápalový. Mám v živej pamäti ako mi ho odporúčal lekár na ranu, ktorá sa mi vytvorila po pretrhnutí štichov. Robila som si  silné odvary a jemne polievala to miesto. Rana sa scelila a nič sa nezapálilo, už mi ostali len jazvičky.


Ziaja nechtíkový krém je dosť hutný a príjemne bylinkovo vonia. Je vhodný pre suchú a dehydrovanú pokožku. Po nanesení je pleť hladšia, ale tým, že je hutný treba počkať, kým sa vsaje. Kúpite ho za približne 3 eurá.


Pleťové mlieka nemám veľmi v láske, nič proti Ziaji nemám, ale jednoducho radšej používam gély a micerálky. Po nich mám pocit sviežosti a dokonalého odlíčenia.


Avšak, ak sa prenesiem nad faktom, že odličovacie mlieka nemám v láske, Ziaja si odvádza v odličovaní dobrú prácu. Neštípe, má ľahkú konzistenciu, zanechá pokožku hydratovanú. Kúpite za približne 4 eurá.


Skúšali ste tieto produkty? Pijete (pravé/čerstvé) bylinkové čaje, alebo radšej sáčkové?

17 komentárov:

  1. To odličovacie mlieko by som skúsila :) A čo sa týka tých čajov..v lete vždy pijem len čerstvé bylinkové, no v zime nemám kde tie bylinky pestovať :( :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My na zimu sušíme celé leto, ale je to strašne veľa roboty. Keď sme nesušili, kupovali sme z lekárne, ale bolo to dosť drahé sypané čaje a pár gramov za 1 euro.

      Odstrániť
  2. Díky za super tipy :) V létě jsem si dělala mátový čaj z máty nebo teď si dělám čaj ze šalvěje, ale dělám si bylinkové čaje kupované v sáčku :)
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že ťa recenzia zaujala :-) Mäta je skvelá, šalviu veľmi nepijem, ale nie žeby nebola dobrá, len som sa k nej nedostala...

      Odstrániť
  3. Produkt mě až tak nezaujal,ale za to fotky, jsou krásné, veselé :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu, veľmi sa snažím robiť články vizuálne pútavými a mám veľkú radosť, že vidím, že to má zmysel :-)

      Odstrániť
  4. Tieto výrobky by na moju pleť asi moc vhodné neboli, nakoľko je viac mastná, ako suchá, ale bylinky, ako také mám rada. Teraz máme doma sušenú mätu. Zázvor síce bylinka nie je, ale z čerstvého mám tiež rada čaj. Ešte pridať med, šťavu z citróna a dávka vitamínov je na svete :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na mastnú pleť to nebude. Aj ja mám zázvor rada, v lete som ho nepila, ale už teraz začínam :-)

      Odstrániť
  5. Musím říct, že teda to odličovací mléko vypadá skvěle :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moc hezké fotky! Já jsem ta, která musí nakupovat v lékárně. Zázvor si jediný kupuji, no a mátu také, ale vyjde docela draze.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Martinka :-) Mäta by sa dala aj zasadiť, napr. aj na balkón :-) nie je to háklivá rastlina..

      Odstrániť
  7. wow, to odličovací mléko je super. Taky mám měsíčkovou mast. :-)

    www.abouteverything28.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je dobré, hlavne ak sa sa rada odličuješ s mliekami :-)

      Odstrániť
  8. Ja si rada bylinky zbieram :)....a ten odličovač vyzerá super.

    OdpovedaťOdstrániť