streda 26. februára 2014

Môj boj o krajšiu pleť pokračuje + (foto pred a po)


Ahojte dievčence.

Naposledy som vám ukázala pleť v tomto článku. Ako som už vtedy písala, pleť sa mi zhoršila, ale nevrátila sa do pôvodného stavu. 
Tento krát som vsadila na vitamín A, síce nie je tak silný ako prípravok predtým, ale teraz som nemala tak problémovú pleť ako pred dvoma mesiacmi. 


Vitamín A by mal okrem hojenia pleti, redukovať aj jemné vrásky a stimulovať kolagén v pleti. Vitamíny na pleť Monodermá A 15 mi na prvý pohľad pripomínajú hormonálnu antikoncepciu. Vyzerajú, že sa majú podávať orálne, ale nedajte sa zmiasť obalom.

Monodermá obsahuje 28 oranžových ampuliek. Mali by sa používať každý deň. Pred použitím som mala obavu ako mám ampulku otvoriť. Pri otváraní som si pomohla nechtom a priehľadnú tekutinu postupne vytlačila a aplikovala na tvár. Tekutina mala zvláštnu textúru, pleť som mala ako hodváb. 


Vitamín A som si nanášala večer a zo začiatku som naň nenanášala už žiaden krém. Avšak po pár dňoch som si všimla, že sa mi veľmi šúpe tvár. Taktiež sa mi akné zhoršilo, ale na to som bola upozornená, že sa to stáva. Vydržala som a toto obdobie trvalo približne týždeň. Potom sa mi po celú dobu vytvárali menšie zapálené miesta, ale mizli závratnou rýchlosťou. 

Vitamín neodporúčam ženám so suchou pokožkou, okrem toho nevšimla som si, že by mi vrásky mizli. Pôsobil hlavne na vyrážky. Ak som mala veľmi šupinovú pleť Monodermá som aplikovala každý druhý deň


Pleť sa mi po viac ako mesiaci zlepšila, avšak musíte byť pripravené, že Monodermá urýchľuje hojenie a taktiež sa vám tvoria nové hnisavé pupáčiky, ale miznú zo dňa na deň. Posledný týždeň liečby sa prestali tvoriť a pleť sa vyčistila.
Monodermá vitamín A mám z e-shopu medaprex.sk. Cena výrobku je 18 eur.



Čo hovoríte na vitamín A? Skúšali ste ho napr. v inej forme?
Ďakujem veľmi pekne za vaše postrehy a názory, vážim si každý jeden.

33 komentárov:

  1. Tak tohle je výborné! budu uvažovat o pořízení, protože něco takového potřebuji :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pleť sa ti výrazne zlepšila. ja mám skúsenosť s liekmi curacne, kde je vysoko koncentrovaný vitamín A , brala som ich pol roka, veľmi mi pomohli :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za info..teda ja by som povedala, že ty si mala pleť odjakživa peknú :-)

      Odstrániť
  3. hej, sranda je, že nedostatok, ale aj nadbytok vitamíun A spôsobujú šúpanie pleti, resp. vysúšanie pleti. no ale neviem, ja by som si to na pleť dobrovoľne nedala kvôli tým silikónom v zložení, hoci sú zodpovedné za tú "hodvábnu" pleť. nechápem, prečo ten vitamín radšej nedali do olejovej tekutiny, ale ok.
    ak ti to pomohlo, chvalabohu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som si tie silikóny všimla, až keď som to fotila na blog...aj to som si nebola úplne istá, či sú to silikóny.. asi to tam dali kvôli tomu pocitu hodvábnej pleti, ja by som radšej ocenila keby to tam nie je..

      Odstrániť
  4. Páni, to vypadá skoro jako bys tu druhou fotku upravila v photoshopu :D Super výsledek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :-) Medzi fotografiami je mesiac, uvažovala som, že budem fotiť aj priebeh..asi každý týždeň, ale v tom čase som sa učila na štátnice, takže som na to nemala ani len pomyslenie :-D

      Odstrániť
  5. Já jsem teda tohle nikdy nezkoušela. S akné problémy už (díkybohu) nemám. Měla jsem s akné hodně velký problém v pubertě a to hlavně na čele..Ale nakonec jsem se toho (ani nevím jak) zbavila.
    Momentálně pleti dopřávám pleťové masky, důkladné odličování, hydrataci a peelingy..

    By-Moni

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je skvelé, že ti to prešlo tak povediac samo :-) Ja som na čele mala hlavne v puberte, teraz už vôbec... mňa to trápi hlavne na brade a po bokoch líc... uvidím ešte vekom..:-)

      Odstrániť
  6. dost vyrazne ti to zlepsilo, super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :-) teraz už nemusím ráno prekrývať tých neposlušníkov a líčenie mi trvá krašie :-) okrem toho sa človek oveľa lepšie cíti :-)

      Odstrániť
  7. No ty kks tohle ti velice dobře pomohlo :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Wau!jee krasne vidiet tu zmenu k ovela lepsiemu :) tesim sa s tebou :-*

    OdpovedaťOdstrániť
  9. joj moja. ziadne sladkosti a ziadne zafajcene prostredie, smog atd.

    blog she.is.the.one

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tými sladkosťami to je horšie, ale do zafajčených priestorov chodím len výnimočne :-)

      Odstrániť
  10. zinkovú masť na vyrážky si neskúšala? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Naozaj viditeľné zlepšenie, o vitamíne A som čítala, že niečo také dokáže, avšak zatiaľ som ho neskúšala. Mne sa najviac osvedčil Duac gel od kožnej, ale po dlhom používaní si naň už asi moja pleť zvykla, prestal účinkovať. A ešte je veľmi dobrá vec zelený korektor Couvrance od Avene, ten robí fakt zázraky. Môj momentálny problém sú skôr jazvičky a fľaky po akné, ktorých sa neviem zbaviť. Tiež skúšam všeličo.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vitamín A používala kedysi už aj moja mamina :-) o Duac som už počula, ale ešte neskúšala.. Avene som mala len vzorky, ale boli dobré, veľmi mi pripomínali Biodermu... Želám veľa zdaru v boji s jazvičkami :-)

      Odstrániť
  12. Je tam určený vek od ktorého sa to môže používať? Rada by som vyskúšala :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že u tohto produktu nie je vek určujúci...píše sa, že vitamín A omladzuje pleť, ale myslím, že ho môžu použivať aj mladšie ročníky..:-)

      Odstrániť
  13. Moc pekna review!Diky moc,rada to vyzkousim.
    http://www.fabuloustorture.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ahoj, som veľký fanúšik tvojho blogu. Chcela by som sa ťa opýtať akú kozmetiku na pleť momentálne používaš, s čím si tak z dlhodobejšieho hľadiska spokojná a čo ti pomáha na pleť. Ďakujem krásne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :-) veľmi ma teší, že sa ti blog páči. Mrzí ma, že máš podobné problémy. Stále používam Biodermu s menšími prestávkami, ale stále sa k nej vracia. Momentálne používam na akné sírovú masku: http://www.beautyville.cz/sk/plet/cistici-koloidni-sirova-maska-50ml

      Čo sa týka dlhodobého používania do pitného režimu som zaradila žihľavový čaj a kopu ďalších. Kúpiš ho lekárni sypaný, nekupuj sáčkové, tam to nemusí byť len žihľava, ale aj rôzne zmesi.Čerstvá je ešte účinnejšia. Mala by prečistiť organizmus. Z domácich receptov ešte poznám med zmiešať so škoricou a to aplikovať na pleť na zapálené miesta. Škorica má silné protizápalové účinky.

      Z výrobkov, ktoré sa dajú kúpiť mi veľmi pomohlo toto: http://dorota-art.blogspot.sk/2013/12/jeden-z-naj-vyrobkov-na-akne-foto-pred.html
      Ale je to drahší výrobok, taktiež mi celkom pomohla Bioderma.
      Tento výrobok: http://www.bioderma.com/sk/nc/produkty/co-je-nove/product/action/2619.html Stojí okolo 15 eúr.

      Je dobré sa neumývať len vodou, ale pleť očistiť hlbšie. Mne veľmi vyhovuje táto voda: http://www.bioderma.com/sk/nc/produkty/co-je-nove/product/action/514.html Stojí okolo 12 eúr.

      Dúfam, že som ti pomohla :-) Ak máš ešte otázky, pokojne sa spýtaj.

      Odstrániť
    2. ďakujem, si zlatá :)

      Odstrániť
  15. Ahoj, ked si pisala o BetaGele, vravela si, ze ked si to prestala pouzivat, ze sa vyrazky vratili...stalo sa to aj po monoderme? Ci je to dlhodobo lepsie? dakujem velmi moc :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. AHoj :-) Je to tak zatiaľ so všetkým, ale ja už viem, že mi to ide zvnútra..len musím prísť na to,že čo to spôsobuje. Či nejaká potravina alebo iné.

      Odstrániť
    2. Ahoj Dorotka, uz je to od tohoto pripevku rok a pol...a zaujimalo by ma, ci si prisla na to, co ti to akne sposobuje, pripadne ci ho este stale mas. ...ja mam 27 rokov, akne som nikdy nemavala, ale posledny rok ho mam na krku a licach podobne ako si mala ty. .... dakujem ti za odpoved

      Odstrániť