nedeľa 22. marca 2015

Fotopostup: Ako nakresliť obočie s tieňmi / Rimmel Brow this way


Ahojte dievčatá.

Som zástancom prirodzeného obočia, ktoré dopĺňa a harmonizuje s tvárou svojej majiteľky. Keď som bola mladšia, viac sa nosilo tenšie obočie. Našťastie som nešla s dobou a nikdy som nemala tenučkú čiaročku. 

Momentálne obočie vôbec nezužujem, len vytrhávam chĺpky, ktoré sú úplne mimo. Mám to šťastie, že mi rastie pekne, rozširuje sa a zužuje tam kde má a je dostatočne husté. Preto by sa mohlo zdať, že ho už netreba upravovať. Avšak k úplnej spokojnosti mu dopomáham zopár trikmi.


Rimmel brow this way obsahuje tieň, vosk plus malý štetček a kefku. Tak maličká sada v sebe skrýva veľa. Kefka a obojstranný štetček sú použiteľné, ale sú tak malé, že sa s nimi zle manipuluje. Tieň aj vosk sú skvele pigmentované, až tak, že si treba dávať pozor pri nanášaní. Tieň má výrazne teplý hnedý odtieň, vosk je neutrálnejší


Rimmel tieň na obočie nepoužívam vôbec, pretože sa k mojej pleti, tak teplý tón nehodí, ale vosk mi skvele sadol. Myslím, že aj na fotografii vyššie je to dobre vidieť. 

Vosk sa skvele nanáša a ihneď obočie fixuje, takže mi to urýchľuje prácu, pretože predtým som používala tieň a ten som ešte fixovala iným produktom gélom.  
Rimmel by som neodporúčala kombinovať, keďže oba produkty sú vysoko pigmentované, aby ste to neprehnali a nemali obočie veľmi pútavé a tmavé. 
Kúpite za 4,49.


Pripravila som pre vás aj fotopostup ako si upravujem obočie. Takto náročne to nerobím vždy, ale na niektoré príležitosti sa to hodí.



  1. Na prvom obrázku v ľavom hornom rohu je neupravené obočie.
  2. Ako prvé nanesiem na viečko a hlavne na kruhy pod očami korektor.
  3. Uhladím obočie kefkou.
  4. Vyplním obočie voskom.
  5. Prstom alebo štetcom zmiernim prechody.
  6. Pod obočie nanesiem svetlý korektor a zvýrazním hrany. 
  7. Štetcom vybledím dostratena prechody.
  8. Obočie je hotové a môžem ho doplniť tieňmi alebo v tomto prípade špirálou.




Špirálu Rimmel Extra 3D lash som veľmi obľúbila. Mám rada mohutnejšie a klasické kefky, avšak táto je skvelá. Je gumená, tenká so striedavými štetinkami. Každú riasu oddelí, vytočí a obalí čiernou farbou. Hlavne riasy predĺži, ale má aj trochu zhustujúci efekt. Oceňujem, že sa vôbec neotláča a neopadáva. Nenašla som na nej chybu. Kúpite za 3,99. 


Aký produkt preferujete pri úprave obočia tiene, vosk alebo ceruzku? Ako si vykresľujete obočie vy?

27 komentárov:

  1. Na obočí jsem zatím zkoušela jen tužku od Essence. Obočí máš moc pěkný a řasenka teda dělá krásný řasy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne. Ja som tiež najskôr používala ceruzku, ale potom som objavila tiene a teraz vosk a na ceruzky si už ani nespomeniem :-D

      Odstrániť
  2. Super článok, ja používam tiene od Make up revolution a som s nimi spokojná :) obsahujú aj vosk, ale bezfarebný, tak ten používam len občas. A obočie si upravujem aj tieňmi aj ceruzkou, zdá sa mi, že lepšie sa to stratí, lebo mám takú svetlejšiu ceruzku od essence a spolu to pekne ladí :) na záver už len prečešem štetčekom na zakrytie prechodov a je hotovo :)

    Dodka z .BeautyMissfits.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Dodka :-* mne sa počas dňa obočia postrapatí a s gélom alebo voskom to super drží :-) aj ty máš zaujímavý postup.

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Ďakujem krásne za pochvalu :-) určite nemáš katastrofu sveta :-)

      Odstrániť
  4. Ja som si poslednú dobu tak zvykla na ceruzku na obočie, že už si ho tieňmi ani neviem nakresliť :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja práve naopak, už si neviem predstaviť ceruzku :-D

      Odstrániť
  5. máš fakt krásne obočie a tento článok o úprave bol jednoducho super! :) veľmi sa mi ináč páči aj tá riasenka, skoro som z toho výsledného efektu odpadla!

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne, teší ma, že sa ti páči :-) riasenka je super.

      Odstrániť
  6. skvělý návod, já si obočí nijak nemaluji, ale návod se rozhodně hodí! :)

    http://lifewithpett.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne, som rada, že sa návod páči a poslúži :-)

      Odstrániť
  7. Super návod! Ja používam momentálne tiene od Famous, ktoré boli v jednom z LadyBoxov. A na potom mám pripravenú ceruzku NYX :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Zuzanka :-) ani jedným so spomínaných produktov nemám skúsenosť :-)

      Odstrániť
  8. Joj clanky o oboci,to ja mozem :3 lebo na obocia som uplny uchyl :D videla som uz nejake recenzie na tuto malu krabicku a bola som prekvapena :) vyzera to fakt super! Ale uz asi nic pre mna..momentalne si robim obocie hnedou gelovou linkou a neviem sa potom vynadivat :D tienmi som si uz davno zabudla robit obocie a ceruzku som uz tiez davno odlozila :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj sa dosť pri líčeniach pozerám na obočie :-) Inak ja som ešte nevidela ani jednu recenziu na túto paletku. Hnedé gélovky by som aj rada skúsila na oči, nevyzerá to tak ostro na oku.. Akú značku používaš?

      Odstrániť
    2. Ja uz som videla,aj na yt recenzie :) vies co..to nie je ziadna znacka..to mam z ebayu,chcela som vyskusat :3 a odporucam!

      Odstrániť
    3. Teda, to si ma prekvapila... ja som už pozerala na ebay gelové linky, ale potom som od kúpi ustúpila, lebo som sa bála, že to nie je testované, tak aby som si niečo nespravila...

      Odstrániť
    4. http://m.ebay.co.uk/itm/201314961469?nav=SEARCH ja mam presne tieto,akurat ma nastvalo,ze som ich kupila o moc drahsie :D cierna je pre mna nepouzitelna,je to moc kremova :/ ziadnu cierno ciernu necakaj,ak sa rozhodnes si ich kupit :) pouzivam tu hnedu uz vyse polroka a nevymenim to uz za nic ine :)

      Odstrániť
    5. Presne tieto som hneď našla, keď som pozerala hnedé linky. Dajú sa kúpiť pod 3 doláre a to obe gélové linky. Hnedá má inú konzistenciu ako čierna?

      Odstrániť
    6. Hej,hneda je tuhsia,ovela lepsie sa s nou pracuje :) ma super pigmentaciu a vydrzi :) ja nepouzivam ani tie priesvitne veci na zafixovanie :) ja som ich kupila v akcii za 8ecok,takze :D som nasrata :D

      Odstrániť
    7. Si ma celkom na ňu namotala :-D Hnedú linku je celkom obtiažne zohnať v drogérií a keďže sa na ebay dá celkom lacno kúpiť, asi to skúsim :-)
      Aj mne sa to už viac krát stalo. Hlavne, keď som ešte len objavila ebay a nevyznala som sa v tom, nakúpila som veci, ktoré dali kúpiť raz tak lacnejšie :-)

      Odstrániť
    8. Tak rychlo kupuj a potom som zvedava na tvoju recenziu a dojmy ;) snad budes spokojna a nebudes ma hejtovat :D

      Odstrániť
  9. Krásně udělané obočí;) Řasenka vypadá parádně, udělala ti úžasné řasy!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Moc pěkný článek, mám ráda články, kde je velké množství fotek :)

    Lovies 47

    OdpovedaťOdstrániť